HIPPO-HIIHTOKOULU 2022 (4-12 vuotiaille)

Iin Urheilijoiden talven 2022 Hippo-hiihtokoulu pyörähtää käyntiin perjantaina 14.2.2022

Hiihtokoululaiset jaetaan iän ja hiihtokokemuksensa perusteella ryhmiin. Jokainen ryhmä kartuttaa hiihtotaitojaan ohjaajiensa johdolla erilaisin suksitaituruutta vaativin tehtävin sekä pelien ja leikkien avulla unohtamatta kuitenkaan perushiihtotekniikoita. Kaikenlainen suksilla liikkuminen lisää lapsen suksenhallintataitoja ja kehittää koordinaatiota – taitavaksi hiihtäjäksi tullaan siis tekemällä monipuolisia asioita suksilla!

Hiihtokoulun tavoitteena on liikunnan ilon löytäminen ja urheilulliseen elämäntapaan kannustaminen monipuolisesti harjoitusten, leikkien ja pelien kautta. Pääpaino on perushiihtotaitojen opettelussa monipuolisella tavalla. Hiihtotaidoiltaan edistyneempien lasten kanssa tehdään myös kestävyyttä, nopeutta ja voimaa kehittäviä harjoituksia.

HIPPO-HIIHTOKOULU 4-12-vuotiaille

Perjantaisin klo 18-19, 14.1.2022 alkaen (ei hiihtolomaviikolla)
Iissä Illinsaaren hiihtomajan maastossa.

HIIHTOKOULU ON MAKSUTON

Huom! Järjestäjällä ei ole vakuutusta, vanhemmat huolehtivat hiihtokoululaisen vakuutusturvasta.

Pakkasraja -15.

Jokaisen hiihtokoulukerran päätteeksi majalla mehutarjoilu.

Tulethan täysin terveenä. Noudatamme THL:n suosituksia.

Seuraamme vallitsevia korona-ohjeistuksia. Toivomme että kaikki hiihtokouluun osallistuvat noudattavat ohjeita, jotta harrastaminen on kaikille turvallista.

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTILLA mielellään ennakkoon to 13.1.2022 mennessä:

a.lappalainen@hotmail.fi . (Osallistujan nimi, ikä sekä vanhemman yhteystiedot.)

Ilmoittautua voi myös paikan päällä.

Uudet hiihtokoululaiset voivat tulla mukaan joka perjantai

Tervetuloa!

Lisätietoa: Anna Lappalainen 050 355 7777

Hiihtokouluohjelma:

14.1. Aloitus ja tutustumista. Ensimmäisellä kerralla harjoittelemme hiihdon perustaitoja ohjaajien avustuksella (sukset ja sauvat pois ja takaisin, suksilla kääntyminen paikoillaan, kaatuminen ja nouseminen) ja tutustumme vähän hiihtotyyleihin (perinteinen ja luistelu). Tämän jälkeen hiihdämme yhdessä 1km lenkin, halukkaat pääsevät kiertämään 2km lenkin. (Loppuleikki Lumimies mikäli aikaa jää.)

21.1. Hiihtolenkit 1km ja 2km tason mukaan. Myös lyhyempi lenkki kuin 1km mahdollinen. Tämän jälkeen jaamme hiihtokoululaiset ryhmiin iän/tason mukaan. Harjoituksessa jokainen vuorollaan käy kiertämässä tötsän omalla tyylillään. Harjoituksen ajatuksena tukea omaa hiihtotapaa tai kokeilla/harjoitella uutta tyyliä. (Loppuleikki)

28.1. Hiihtolenkit. Lenkin jälkeen harjoittelemme perinteistä hiihtotyyliä. Jaamme hiihtokoululaiset iän/tason mukaan harjoittelemaan tasatyöntöä ja vuorohiihtoa. Isommat pääsevät harjoittelemaan tätä 2km lenkin varrella. (Loppuleikki)

4.2. Hiihtolenkit alussa. Tällä kerralla harjoittelemme pujottelua. Harjoittelemme kuinka edetä mutkissa pujottelemalla tötsiä. Jaamme hiihtokoululaiset ryhmiin iän/tason mukaan. Isommat harjoittelevat 2km lenkin varrella. Harjoituksen ajatuksena kehittää motorisia taitoja,tasapainoa ja suksien hallintaa. (Loppuleikki)

11.2. Hiihtolenkit. Lenkin jälkeen pääsemme leikkimään! Muodostamme hiihtokoululaisista tasapuoliset viestijoukkueet. (Loppuleikki)

18.2.  Hiihtolenkit. Tällä kerralla harjoittelemme mäen laskemista ja nousemista. Lähdemme tekemään laskuharjoituksia tason mukaan. Harjoittelemme laskuasentoa ja tyylejä miten nousta mäkeä ylös (sivuttaisnousu, haarakäynti). (Loppuleikki)

25.2. Hiihtolenkit. Tällä kerralla tutustumme luisteluhiihtoon. Isommat pääsevät harjoittelemaan 2km lenkin varrella ja pienemmät lenkin jälkeen stadionilla oman tason mukaan. (Loppuleikki)

4.3. Leikkimieliset hiihtokilpailut. Tällä kerralla pidämme leikkimieliset hiihtokilpailut, jossa hiihdämme lenkin niin, että lähetämme hiihtäjän matkaan. Emme ota aikaa, emmekä laita "kilpailijoita" järjestykseen. Ajatuksena, että hiihtokoululainen saisi pientä tuntumaa oikeista hiihtokilpailuista. Jokainen palkitaan mitalilla. (Loppuleikki)

11.3. Ei hiihtokoulua. (Hiihtoloma)

18.3. Hiihtolenkki ja viesti.

25.3. Hiihtolenkki, harjoituksia ja leikkiä.

1.4. Päättäjäiset. Makkaranpaistoa ja stipendien jako. Halukkaat voivat hiihdellä ja leikkiä stadionilla ohjaajien kanssa.

Mukaan omat hiihtovarusteet ja reipas asenne!
Hippohiihtokoulun vetäjinä toimivat vuonna 2022: Jenniina Jussila, Mimosa Sassi, Kaisa Lappalainen, Anna Lappalainen (vastuuvetäjä), Iida Lappalainen, Sofia Lappalainen ja Eemil Pennanen.